Raskesport.ee

  • Suurenda kirja suurust
  • Vaikimisi kirja suurus
  • Vähenda kirja suurust
Avaleht Taipoks / kikkpoks Maxim Võrovski: "Sportlased Eestist võivad võistelda kõrgeimal tasemal, tippklassis."

Maxim Võrovski: "Sportlased Eestist võivad võistelda kõrgeimal tasemal, tippklassis."

Kersti Järve küsitles seekordses intervjuus Maxim Võrovskit.

Maxim, Sul näis kõik ringis laabuvalt. Tehniliselt heal tasemel, vastupidavus ja enesekindlus. Kirjelda, kuidas Sa valmistusid matšiks Andrei Manzologa? Kuidas jäid ise võistlusega rahule?
Mu valmistumine toimus uues spordikompleksis TERASes, kus mul olid selleks kõik võimalused. Mind aitas  Igor Golubev, kes koostas mulle crossfit vastupidavus programmi  ja  aitas parandada oma tugevaid külgi. Ma olen väga rahuldav oma võistlusega , sest ma olen ringist eemal olnud  1,5 aastat. Vajasin võistluskogemust, kus olen ringis terve matši aja. Igas raundis raputasin ma Andreid oma löökidega ja ta vaevalt seisis jalgadel ning viimase raundi lõpus panin ta nokdauni. Ma olin tippvormis. Sellepärast olen väga rõõmus, et minu plaan sai täielikult rakendatud.


Eestis kohtab Sind ringis harva. Räägi palun, millistel turniiridel osaled ja kuidas Sul seal läinud on?
Viimased kaks aastat ma elan ja treenin Hollandis, maailma tippu kuuluvad klubis Golden Glory. Mul oli väga hea ja raske matš Moskvas, kus vastaseks oli maailmakuulus võistleja Dzhabar Askerov, keda ma varem vaatasin Eurosport kanalis. Dzhabaril on üle 200 matši ja viimane 5 aastat on ta võistelnud tipptasemel. Kolm nädalat enne matši murdsin trennis oma nina ning vajasin operatsiooni. Kuna valmistusin ette nii kaua, siis ma ei lubanud seda teha. Võistlesin purustatud ninaga, millega ei hinganud üldse. Co Hemmers, Golden Glory peatreener ja terve tiim uskus, et ma võitsin punktidega matši aga kohtunikud andsid extra roundi, kus Dzabar läks edasi, ent mina sain löögid “kohale”. Kaks kohtunikku andsid võidu Dzhabarile ja kolmas kohtunik mulle. Ma kaotasin kohtuniku otsusega. Matš oli võrdne ja ma näitasin, et sportlased Eestist võivad võistelda kõrgeimal tasemal, tippklassis.


Kuidas sai Sinu sportlase tee alguse?
Ma alustasin spordiga tegelemist kui olin kaheksa aastane. Minu esimene treener oli Oleg Kim, kelle juures treenisin kuus aastat. Kui ma olin viieteistkümne aastane, alustasin täiskontakt karate ja kikkpoksiga. Minu treeneriks sai Juri Solvjev, kes motiveeris ja õpetas mulle kõike, et olla tõeline võitleja. Ta õpetas mulle, kuidas olla korralik inimene, kasvatas mind! See on väga tähtis noortele meestele, tahan talle öeda aitäh.

Millised on Sinu edasised plaanid?
Praegu on mul uus mänedzer ja sellega koos uus strateegia ning plaanid. Minu eesmärk on osalemine ja võitmine ühel suuremal pro üritusel. Minu järgmine matš toimub 7. detsembril Moskvas. Õhtu peaürituseks on seal matš Mike Zambidis vs Batu Hasikov. Minu uus mänedzer organiseerib selle ürituse ja mul on heameel, et nad tahavad mind sinna osalema ja võitma.

 

Kuum kaup poes

UFC 147 RIO Venum
UFC 147 RIO Venum
(Püksid)

Küsitlus

Kust ostsid viimati spordivarustust või trenniriideid?